hits

Internett igjen!

Hei igjen! Nå har vi kommet oss til Agra, byen med Taj Mahal (!!), men det kommer vi tilbake til.. Først vil jeg vise dere resten av bildene fra Jaipur og Dhula village fra de siste dagene! 

Vi startet dagen med å ta bussen vår til Amber Fort. Der hadde vi en skikkelig flink guide som viste oss rundt! Bygningen har blitt utvidet flere ganger ettersom nye konger har kommet til makten og dermed bygd sin egen courtyard hvor han og alle konene kunne bo. 

Utsikten fra fortet over byen. Langs fjellryggen kan dere se muren som tidligere var bemannet for å beskytte byens innbyggere. 

Den ene porten inn til neste courtyard var utrolig detaljert! 

Det fineste stedet på hele fortet er en speilsal som den ene kongen lagde for sin favoritt kone. Hun sa at hun ville kunne se stjernene hele dagen, så han lagde et rom med tusenvis av små speil og lyssatte dem, slik at de blir gjenspeilt tusenvis av ganger og skinner som en stjernehimmel! 

Neste dag sjekket vi ut av hotellet og startet turen mot Dhula Village, men først besøkte vi et observatorium som sto ferdig i 1734. Alle instrumentene fungerer enten ved hjelp av sollys eller månelys. Under ser du en en eksakt klokke for Jaipur. Den har to sider, en for sommertid og en for vintertid. 

Dette er den største "skygge-klokka" som finnes, den er eksakt ned til 2 sekunder. Hvert 2. sekund flytter skyggen fra veggen seg på buen, sånn at man enkelt kan lese av den eksakte tiden for Jaipur. Helt utrolig at de kunne bygge denne typen teknologiske konstruksjoner for så lenge siden!! 

Neste stopp var egentlig ikke på programmet, men Amanda fra Polen hadde sett denne porten på Instagram, så vi gjorde et ekstra stopp. Bare 10 år gammel, men skikkelig verdt det!! 

Sjekk de buene og fargene! Her ser dere også noen av de andre fra gruppa her i India! 

Gøy å endelig få delt litt bilder igjen! Mer fra en liten landsby vi besøkte for en natt kommer i kveld en gang! Snakkes! 

Agra, India, 13:08

4 kommentarer

Tante Siv

13.01.2018 kl.09:10

Fantastiske bilder!!! Og du er så god til å skrive! Takk for at vi får følge deg💗

Mamma

13.01.2018 kl.10:03

Der var du på nett igjen! 😘 Er vel første gang mamma ikke har hatt "kontroll" på hvor du er og hvordan du har det... ❤️ Men tenker at du har det helt fantastisk på ditt livs eventyr! Stor klem ❤️

mor

13.01.2018 kl.11:10

Har ikke ord Julie. Det er mye vi ikke vet om andre land,sååå fint der.

Storesøss

13.01.2018 kl.18:42

Flotte bilder, nesten så man får lyst til å reise selv!😍😊

Skriv en ny kommentar

Julie Tvergrov

Julie Tvergrov

19, Søgne

Jeg reiser jorda rundt! Deler små og store opplevelser!

Kategorier

Arkiv